Francuski

Francuski za decu

U edukativnom centru Mayflower deca se sa francuskim jezikom upoznaju kroz akrtice sa vokabularom, psmice na francuskom, kratke recitacije i zanimljive audio i video priče. Tematske celine sa kojima se predškolci upoznaju su one koje predstavljaju njihovo blisko okruženje: porodica, boje, brojevi, delovi tela, hrana, životinje, prevozna sredstva, dani u nedelji… Sve igre i aktivnosti su dinamične, zabavne i kreativne. Profesori francuskog pevaju sa decom, organizuju predstave, realizuju radionice a kojim ase uči o kulturi Francuske i mnoge druga dešavanja koja nastavu francuskog čine nezaboravnom.

Francuski za osnovce

Na časovima francuskog polaznici osnovnoškolskog uzrasta ravijaju sve jezičke kompetencije: čitanje, slušanje, pisanje, govor. Naročito se poklanja pažnja školskom gradivu koje na našim kursevima produbljujemo kroz zanimljive aktivnosti. Tekstovi iz udžbenika se čitaju u vidu vesti kako bi se vežbao pravilan izgovor, pišu se kreativne priče, organizuju muzička takmičenja i kvizovi, rade intervjui kako bi se uvežbalo postavljanje pitanja i mnoge druge aktivnosti u kojima će deca primenjivati naučene elemente iz francuskog jezika. Na ovim kursevima najvažnije je da se deca u svim situacijama usmeno izražavaju na francuskom jeziku. Polaznici se mogu pripremati za polaganje međunarodno priznatog ispita iz francuskog jezika DELF za učenike i DELF Junior.

Francuski za srednjoškolce

Kursevi francuskog namenjeni srednjoškolcima su uglavnom pripreme za međunarodno priznati ispit DELF  (Diplôme d’études en langue française) kojim se testiraju 4 jezičke kompetencije: usmeno i pismeno razumevanje i usmeno i pismeno izražavanje. Pored priprema za međunarodne ispite, u edukativnom centru Mayflower organizuju se i standardni godišnji kursevi francuskog jezika usklađeni sa CEFR nivoima.

Valentina Lazić

Predavač za engleski i francuski jezik

Valentina Lazić

Volim posao profesora jer me prenošenje znanja drugim ljudima ispunjava, naročito deci koja uvek uzvrate na poseban i drag način. …