Opšti kursevi

Opšti kursevi stranog jezika imaju za cilj prvenstveno razvijanje veštine usmenog izražavanja. Česta je pojava da polaznici mnogo više razumeju ono što čuju ili pročitaju na stranom jeziku nego što mogu sami da usmeno ili pismeno izraze. Pored usmenog izražavanja, na opštim kursevima se uvežbavaju i čitanje, razumevanje pročitanog, različiti oblici pisanih formi, slušanje formalnih i neformalnih razgovora …

Nakon ulaznog testiranja, određuje se nivo znanja stranog jezika i prema tome se formiraju grupe. Grupe su male, od 4 do 8 polaznika. Postoji mogućnost i za individualnom i poluindividualnom nastavom.

Kursevi se rangiraju prema nivoima od A1 do C2. Svaki nivo ima dva podnivoa. Sadržaj i očekivani rezultati kurseva su definisani prema Zajedničkom evropskom referentnom jezičkom okviru (CEFR).

Nastava se odvija isključivo na ciljnom jeziku, bez upotrebe maternjeg, i okosnicu kursa čini literatura renomiranih svetskih izdavača. Pored udžbenika, sadržaj kursa čini i savremena štampa, u audio, video i štampanom izdanju, moderno štivo, kao i materijal iz opšte kulture.

Svi predavači su stručni,  visoko obrazovani profesori koji  svoj talenat, iskustvo i entuzijazam neprestano usavršavaju novim metodama podučavanja stranih jezika. Takođe, mnogi predavači engleskog jezika su sertifikovani od strane Kembridž univerziteta za podučavanje odraslih polaznika (CELTA).

Da bi ugođaj učenja jezika bio potpun, prostor je opremljen multimedijalnom tehnologijom koja nastavu upotpunjuje i čini efikasnom i praktičnom.

Na kraju svakog podnivoa polaže se test i dobija odgovarajući sertifikat.